Reglement snelschaak SNEL-K.G.O.

1. Als een speler constateert dat de partij vanuit incorrecte beginstelling is begonnen, moet de partij opnieuw gestart worden, tenzij deze speler
    reeds 3 of meer zetten heeft gedaan, in welk geval de partij gewoon wordt voortgezet.

2. Als een speler constateert dat de partij is begonnen met verkeerde bordopstelling, moet de bestaande stelling overgezet worden op een nieuw correct opgesteld bord,
    tenzij deze speler reeds 3 of meer zetten heeft gedaan, in welk geval de partij gewoon wordt voortgezet.

3. Als een partij wordt voortgezet vanuit incorrecte beginstelling blijven de regels ten aanzien van het recht tot rokade onverminderd van kracht:
    indien (bijvoorbeeld) Dame en Koning waren verwisseld, wordt de speler geacht een zet met zijn Koning gedaan te hebben, waarmee het recht op rokade is vervallen.

Onreglementaire zetten
1. Een onreglementaire zet is voltooid met het indrukken van de klok door de speler die de zet uitvoert.

2. Als een speler een onreglementaire zet heeft gedaan en de klok ingedrukt heeft, mag zijn tegenstander de partij claimen,
    maar niet meer nadat hij zelf zijn zet heeft gedaan (gezet en losgelaten).
    Als de partij niet geclaimd wordt, wordt hij gewoon voortgezet, waarmee de speler alsnog de gelegenheid krijgt bijvoorbeeld een schaak op te heffen.

3. Het slaan van de Koning is een onreglementaire zet (en kan geclaimd worden).

De klok
1. Als de vlag van een speler gevallen is, is de partij voor hem verloren mits zijn tegenstander dit claimt en hij de klok stil zet.
    De arbiter mag zich in dit verband niet met de partij bemoeien.
 
2. De claim van de tegenstander kan slechts worden toegewezen indien de klok stil staat en de vlag van de speler is gevallen en die van de tegenstander niet.

3. Indien een van de spelers constateert dat beide vlaggen gevallen zijn, is de partij remise.