Jeugdteam CSV te sterk voor SOF/DZP 3.

 

 

Afgelopen vrijdag mocht SOF/DZP 3 naar Capelle aan den IJssel om daar tegen hun 5e team aan te treden. Het was een jeugdteam waar n speler iets ouder was maar heel erg oud kon hij ook niet wezen. Van Koert Wijnands is het bekend dat hij niet graag tegen jeugdige schakers wil spelen. Ze komen met hun voeten niet bij de grond maar verslaan je wel. Koert was er deze avond niet bij maar niet omdat het tegen een jeugdteam was.

 

Het was een avond waar we niet met veel plezier aan terug gaan denken want we verloren dus met 5-3. Er was een geweldige kans voor Hans Becker om 4-4 op het wedstrijdformulier te laten komen maar Hans zag het mat in 1 niet. Verder verloor Frans tegen Bjrn Hartog, na een week ziek te zijn geweest en nog steeds niet helemaal fit, vrij snel.

Jos Bosch mocht tegen een heel jong ventje, Jesse Bos, onze Jos moest er ook aan geloven.

De derde nul kwam op naam van Piet Schilder. Hij verloor van Levi Bos. Volgens mij een broertje van Jesse Bos. Ze zullen wel een goed weekend hebben gehad in huize Bos met twee winnende zonen.

 

Gerard wist te winnen van Marco Tjepkema. Hij had twee sterke Torens tegenover een Dame en Paard van Marco. De Torens wisten de Koning dusdanig in het nauw te drijven dat Marco zijn Dame moest gebruiken om mat te voorkomen. Het voordeel daarna speelde Gerard goed uit. Philippe won van Aron Rozendaal en was daar heel erg blij mee. Zijn blijdschap was even weg want toen hij mij kwam vertellen dat hij gewonnen had zei ik hem dat ik net verloren had. Dat betekende een 4-2 achterstand en wij konden als team niet meer winnen. Ik had een slechte avond. Dat ik van een talent als Tim Tian verlies is niet zo erg. Ik vond het erger dat ik na 11 zetten een Loper verloor omdat ik vergat eerst het Paard op b6 te slaan.

Tim speelde dus al heel snel een gewonnen wedstrijd. Er waren toen nog twee schakers bezig: Wim en Hans, ik had aan beiden de tussenstand verteld en gezegd dat ze dus door moesten gaan voor de winst. Hans had de winst, terwijl zijn tegenstander ook met mat dreigde, voor het grijpen maar hij zag de mat in 1 niet. Het lukt Wim wel om te winnen tegen een jonge schaker die heel erg goed gespeeld had. Hans dacht op een geven moment dat hij zijn tegenstander mat had gezet maar die kon met de Koning een pion slaan. De Dame van zijn tegenstander ging er daarna wel van af. Hans met een Dame en zijn tegenstander met een Toren maar ook met twee flink opgerukte pionnen en Hans probeerde het nog wel maar hij de promotie van een pion niet voorkomen. Hans gaf op en daarmee won het jeugdteam van CSV.

 

Mark Lagendijk