Eindelijk weer eens winst voor het derde team van SOF/DZP!

 

 

Op 14 november speelde het derde een thuiswedstrijd tegen Pascal 3. Het team uit Papendrecht en Alblasserdam had de pech dat één van hun spelers er niet bij was deze avond.

Wim Tieleman had daardoor het team zonder te spelen op een 1-0 voorsprong gezet.

Met 9 schakers in het derde moet je telkens iemand reserve zetten als er geen afwezige en daardoor had ik mijzelf buiten de selectie gezet. Dit was niet omdat ik niet in vorm zou zijn maar ik hoopte / ging er van uit dat het derde zonder mij als kopman de klus tegen Pascal 3 ook kon klaren. Het verschil in ons voordeel van de gemiddelde rating heeft daar ook aan bijgedragen. Ik weet; dit kan zeker bij jeugdspelers vreemd uitpakken maar ik heb toch de gok genomen.

 

1-0  voorsprong vanaf zet 1, Gerard speelde nu als kopman tegen Ad Stabij, de op papier sterkste speler van Pascal 3. Het werd een remise. 1,5 – 0,5.

Koert (op bord 5) was de tweede speler die voor een vol punt zorgde. Hij won met zwart van Jack de Ruijter. 2,5 – 0,5. Daarna meldde Piet (bord 8) een overwinning; hij had van een jeugdspeler Wesley de Lange, gewonnen. Dit gebeurde redelijk snel en ik kon al wat geruster verder met mijn huishoudelijke partij tegen Daan Mulder.

 

Jos Bosch (bord 4) zorgde er voor dat de wedstrijd in ons voordeel besloten werd, hij won van Peter Papai, een jeugdig ogende speler, dat betekende dat Pascal de achterstand niet kon goed maken. 4,5 – 0,5. Hans (op bord 3) had een remisevoorstel gekregen en besloot voor winst door te gaan. Dat lukte niet, het werd remise tegen Louis Kemper. 5-1.

 

Philippe speelde op bord 6 tegen Kees Klein en Philippe won weer een RSB wedstrijd. Goed gedaan Philippe! 6-1.

De enige die nog bezig was tegen weer een jeugdspeler van Pascal was Frans. Hij speelde op bord 2 tegen Matthias Rietveld. Bij deze partij dacht ik te zien dat Frans vanwege een eerder gedane stukwinst ook zou gaan winnen. Hoe het fout is gegaan weet ik niet maar Frans verloor. 6-2 de eindstand. Een verdiende overwinning, hopelijk volgen er nog twee dit seizoen.

 

O ja, ik verloor uiteindelijk mijn partij van Daan Mulder. Dat stomme pionverlies ook….